RET Utilaje

Incarcatoare electrice pe roti de la Kubota

RT210-2e și RT220-2e sunt primele două mașini electrice din gama de încărcătoare cu roți articulate de la Kubota. Au la baza variantele diesel. Motorul diesel Kubota a fost înlocuit cu 2 motoare electrice pentru nevoia tot mai mare de a reduce emisiile de CO2 și de a reduce zgomotul.

Acumulatorul a fost dezvoltat gratie tehnologiei LiFePO4 (litiu/fier/fosfat). Funcționează cu o tensiune nominală de 48V DC (curent continuu), ceea ce înseamnă că mașinile aparțin domeniului de tensiune foarte joasă. Un sistem de recuperare a energiei este standard la aceste mașini și este activat automat atunci când mașina decelerează sau coboară panta. Se ofera trei tipuri de baterii pentru a se adapta tuturor nevoilor clienților: 260Ah, 390Ah și 520Ah. Dacă capacitatea este mai mare, autonomia va fi mai mare. Timpul de încărcare va fi, de asemenea, prelungit.

Mașina va fi livrată cu un încărcător de baterie integrat, standardul va fi de 40 de amperi. Optional se poate oferi un incarcator de 60 de amperi, ceea ce va permite o încărcare mai rapidă

Conectat la o sursă de alimentare de 220 V, va dura 5 ore pentru a reîncărca complet bateria. De asemenea, oferim două versiuni de super-încărcător pentru a îmbunătăți timpul de încărcare. O versiune oferă o ieșire de 150A, iar cealaltă oferă 300A și permite încărcarea completă a bateriei de 520Ah în doar 90 de minute. Aceste Super încărcătoare necesită o sursă de alimentare mai puternică pentru a funcționa, 400 Volți / 16A pentru versiunea de 150A și 400 Volți / 32A pentru versiunea de 300A. Există, de asemenea, opțiunea de achiziție a unui adaptor pentru a conecta mașina la o stație de încărcare a mașinii (puterea este mai mare pentru mașini, trebuie reglementată pentru a încărca în siguranță încărcătoarele noastre pe pneuri).

La cele două modele, motorul de antrenare (montat pe puntea spate) și motorul utilizat pentru funcționarea hidraulică (cilindri și auxiliare) sunt electrice și nu hidraulice. Permite o eficienta mai buna si o autonomie mai indelungata. Se bazează pe tehnologia IPM (magnet permanent interior) și funcționează cu o tensiune de 48V și o intensitate de 135A (6,5kW) pentru motorul de antrenare și 250A (12kW) pentru motorul hidraulic de lucru (AC – curent alternativ). Sunt certificate IP54, ceea ce înseamnă că sunt protejate de infiltrarea prafului și rezistente la apă. Sunt echipate cu o funcție de siguranță pentru a evita supraîncălzirea.

Cele două mașini au fost create pe aceeași bază, doar partea din față a șasiului este diferită cu înălțimi ale știfturilor și brațe de încărcare pentru a se adapta nevoilor clientului. RT210-2e va fi deosebit de interesant pentru centrele de echitație și fermieri datorită înălțimii sale de ridicare de 2825 mm, în timp ce RT220-2e va fi de interes pentru companiile de construcții și închirieri datorită capacității sale de ridicare de 1140 kg în configurația sa de bază (șasiu drept).